26 Allergenen

Op deze website vermelden we altijd de ingrediënten van elk product. Soms ziet u ook iets als “26 Allergenen” staan. We hanteren de officiële, internationale benamingen. Deze ingrediëntenlijst heet de “INCI” lijst. In Europa is het verplicht deze lijst bij ieder product te vermelden. Dat mag op de tube, of het flesje, maar mag ook op een bijsluiter of op de verpakking staan. Bovenaan op de INCI-lijst staat het ingrediënt waarvan er het meest in het product zit. Meestal is dat gewoon water.

Lijst met 26 Allergenen

Een Europese wet schrijft voor dat op de ingrediëntenlijst bepaalde stoffen moeten worden genoemd waarvan bekend is dat deze voor sommige mensen allergisch kunnen zijn. Hierbij gaat het om parfum, ofwel geurstoffen. Tevens gaat het om de gebruikte hoeveelheid daarvan. Bijvoorbeeld minstens 0,01% per allergene stof bij shampoo.

Dit is de lijst, afkomstig van Wikipedia gecombineerd met die van de “Scientific Committee on Consumer Safety” van de EU.

26-Allergenen

De rode zijn het ergst, maar de blauwe wat minder en tenslotte zijn de 2 groene feitelijk natuurlijke stoffen.

Allergenen in Mastiek verzorgingsproducten

Vrijwel alle Mastiek verzorgingsproducten die Chiosmastiek levert zijn 26 Allergenen vrij. Dit kunt u terugvinden bij de productomschrijvingen.
Bijvoorbeeld bij de shampoo. Maar ook bij de gezichtscrème.

Winkel Contact